Ideallyfree

Dünya Girişimcilik Zirvesi-Girişimciler İstanbul’da buluşacak

İlki geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama’nın evsahipliğinde Washington’da gerçekleştirilen “2. Dünya Girişimcilik Zirvesi”, bu yıl 3-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

Girişimciler Dünya Girişimcilik Zirvesi için ikinci defa İstanbul’da buluşacak. Dünya Girişimcilik Zirvesi Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık bin başarılı girişimcinin katılımıyla pek çok girişimciyi misafir edecek.

girişimcilik

ANKARA – İlki geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama’nın ev sahipliğinde Washington’da gerçekleştirilen “2. Dünya Girişimcilik Zirvesi”, bu yıl 3-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Zirveye Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık bin başarılı girişimcinin katılması bekleniyor.

Dünya Girişimcilik Zirvesi ikinci defa Türkiye’de yapılacak. Bu, Dünya Melek Yatırımcılar Birliği’nde Türkiye’yi temsil eden Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı mektubu geçen yıl Washington’da Başkan Obama’ya elden teslim etmesi ile gündeme geldi.

Başkan Obama, Washington DC’de yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’a ve Türk halkına girişimciliğe verdikleri önem dolayısıyla teşekkür etmiş ve gelecek zirvenin Türkiye’de düzenleneceğini bildirmişti. 26-27 Nisan 2010’da ABD’de düzenlenen birinci zirveye Yahoo’nun kurucusu ve CEO’su Jerry Yang, The Brookings Institution Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, mikro-kredi finans sisteminin kurucusu ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus gibi konuşmacıların yanı sıra 62 ülkeden 275 delege katılmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede, “Girişimciler arasında küresel işbirliklerinin, kültürlerarası yakınlaşmaya ve küresel barışa katkıları”, “Girişimcilik Kültürü: Tarihi, Temelleri ve Geleceği”, “Küresel Girişimcilik Kültürünün Yaratılması Küresel İşbirlikleri”, “İdeal İş Ortamının Oluşturulması: Türkiye Örneği”, “Girişimcilik İçin Özel Yaklaşımlar”, “Girişimciliğin Desteklenmesi ve Başarı Öyküleri” başlıklı temalar ele alınacak.

İstanbul Harbiye Kongre Merkezi’nde düzenlenecek zirveye ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in de katılması bekleniyor.

Zirve, dünyada girişimciliği destekleme amacını taşıyor. Bunun yanı sıra, kültürler arası yakınlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimciler arası küresel işbirliğinin desteklenmesi, başarı örneklerinin paylaşılması amaçlanıyor.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

Yorum ekle