Ideallyfree

Cannes Lions’un en dinamik bölümü Genç Aslanlar yarışmasının Türkiye Elemeleri Akmerkez sponsorluğunda…

Cannes Lions’un en dinamik bölümü Genç Aslanlar yarışmasının Türkiye elemeleri bu yıl Nisan ayında Akmerkez sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Reklam ve iletişim dünyasının yaratıcılık mabedi Cannes Lions’un en dinamik bölümü Genç Aslanlar yarışmasının Türkiye elemeleri bu yıl Nisan ayında Akmerkez sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Festivalin Türkiye temsilcisi Doğan Burda ve Reklamcılık Vakfı organizasyonunda düzenlenecek yarışmada birinci gelen sekiz yaratıcı Cannes’da Türkiye’yi temsil edecek.

Genç Aslanlar Yarışması Türkiye elemelerinin iletişim, reklam ve pazarlama sektörlerin geleceğini oluşturacak gençleri keşfetmek açısından önemli olduğunu vurgulayan Doğan Burda Reklam Grup Başkanı ve Festival’in Türkiye Temsilcisi Vicky Habif şöyle dedi:

Genç Aslanlar yarışmasını Türkiye’deki yaratıcılığın geleceğine yatırım olarak görüyorum. Türkiye elemelerinde kazanan gençler Cannes Lions’ta dünya ölçeğinde yarışarak, bugüne kadar kazandıkları tecrübelerini sınıyorlar. Yaratıcılık sınırlarını zorlayıp Türkiye’yi temsil etme gibi apayrı bir heyecanla başarılı olmaya çalışıyorlar. Bu yarışmaya katılarak çok farklı bir deneyim kazanıyorlar. Bir yandan Festival’deki havayı solumak, diğer yandan da dünyanın en yaratıcı beyinleri ile yan yana oturup seminerleri izlemek onlara eşi benzeri olmayan bir ayrıcalık katıyor. İleride uluslararası yarışmalarda ödüller alarak Türkiye’nin adını dünyaya duyuracak gençlerin buradan çıkacağına inanıyorum.

Türkiye elemelerinin sponsoru Akmerkez

Geçmişte olduğu gibi bu yıl da Reklamcılık Vakfı’nın desteğiyle düzenlenecek olan yarışmanın ana sponsoru Akmerkez, 6-7 Nisan’da genç yarışmacıları ağırlayacak. Basın dalında, gençler 24 saatlik bir zaman diliminde verilen brief doğrultusunda bir dergi ilanı hazırlayacaklar. Internet dalında yarışan ekiplerin amacı ise yine 24 saat içerisinde yaratıcı bir dijital çözüm üretmek olacak. Buna karşılık film ekipleri 48 saat içerisinde cep telefonlarında izlenebilen bir reklam filmi hazırlamak için heyecanlı bir koşuşturma içerisinde olacaklar. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “genç pazarlamacılar” kategorisinde ise yarışmacılar yaratıcılar ve iletişim/pazarlama profesyonellerinden oluşan bir jüriye en iyi reklam kampanyası briefini vererek festival biletlerin kapmaya çalışacak.

Dört kategoride birinci gelen ekiplerden sekiz kişi 59’ncusu 17-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ne Akmerkez’in sponsorluğunda Doğan Burda’nın davetlisi olarak katılacak. Gençler, festivaldeki yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme ayrıcalığının yanı sıra Cannes Lions’taki seminerler, atölye çalışmaları ve master class’lara katılabilecek ve aynı zamanda dünyanın en yaratıcı işlerini inceleme fırsatını bulacaklar.

Kimler Katılabilir?

  • Türkiye temsilciliğini Milliyet Gazetesi’nin üstlendiği, Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali’nin genç profesyonellere yönelik bu bölümü, 28-30 yaş ve altı pazarlama iletişimi profesyonellerine açıktır.
  • Basın kategorisine, sanat yönetmeni ve reklam yazarlarından; siber kategorisine web programcısı ve reklam yazarından (reklam yazarı opsiyoneldir – bu kategoride tek kişi de yarışabilir); film kategorisine editör ve reklam yazarlarından oluşan azami 3 kişilik ekipler ile pazarlama kategorisine reklamveren firmaların pazarlama departmanlarında çalışan kişilerden oluşan ikişer kişilik ekipler katılabilir.

Yarışma duyurusu her yıl mart – nisan aylarında sektöre duyurulur.

Tüm kategorilerin jüri başkanı, her kategori için farklı brief hazırlar ve katılımcılardan brief doğrultusunda iş üretmeleri istenir.

Her kategorinin uzman jürisi, teslim edilen işleri değerlendirir.

Kategori birincileri, Uluslararası Cannes Genç Aslanlar Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etme hakkına sahip olurlar.

Kaynak: Reklamcılık Vakfı, Marketing Türkiye ve  http://canneslions.milliyet.com.tr/

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

Yorum ekle